Optimizarea grătarului pentru Ziua Recunoștinței este esențială dacă îți dorești ca gătitul curcanului să fie o experiență plăcută, iar rezultatul să fie peste așteptări. Indiferent de modelul grătarului pe care îl utilizezi, nu ai nevoie de echipamente profesionale dacă urmezi câțiva pași esențiali.

Știai că?

Carnea de Curcan

 Această opțiune este una bogată în proteine și de asemenea, are un conținut redus de grăsimi. Carnea de curcan are în compoziția ei vitaminele B3 și B6, minerale esențiale precum selenit, zinc și fosfor. Toate acestea contribuie la sănătatea sistemului nervos, a tiroidei și la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Iată câteva sfaturi și idei despre echipamente și tehnici pentru optimizarea grătarului, care îți vor asigura o masă savuroasă:

1

Optimizarea grătarului e un criteriu important

Setarea zonelor de căldură pentru o gătire uniformă  

Pentru o gătire optimă a curcanului este indicat să îți setezi grătarul pentru două zone de căldură. În zona de căldură indirectă, carnea se va găti lent și se va pătrunde uniform. Acest lucru previne arderea suprafeței exterioare înainte ca interiorul să fie complet gătit, mai ales în cazul unui curcan întreg. Carnea va rămâne fragedă și suculentă, iar condimentele își vor intensifica aroma. Nu trebuie ignorată, nici gătirea finală pe zona de căldură directă. Această etapă rapidă de gătire la temperaturi înalte caramelizează stratul exterior al cărnii, oferindu-i un aspect apetisant și un gust mai bogat. Focul direct creează o crustă care sigilează sucurile rămase în carne, menținând interiorul suculent și fraged. Alegerea grătarului potrivit joacă un rol crucial în obținerea unor rezultate desăvârșite. Cele mai bune opțiuni pe această zonă ar putea fi un grătar ceramic tip kamado, cum e cel de la Monolith sau un smoker pe peleți. 
2

Temperatura joacă un rol important

Controlul temperaturii cu un termometru pentru grătar  

Controlul temperaturii este un ajutor de nădejde pentru a te asigura că carnea este bine gătită și sigură pentru consum. Termometrul cu sondă este ușor de utilizat, iar tot ce ai de făcut este să îl introduci în pieptul curcanului. În momentul în care carnea ajunge la 74°C aceasta este gata.

Un exemplu de termometru care poate rămâne pe tot timpul gătirii în preparat, este cel de la Meater. Acesta îți permite să măsori atât temperatura internă a curcanului, cât și temperatura din interiorul grătarului, unde este nevoie de o temperatură de 160-170°C. Recomandat este să verifici temperatura în mai multe locuri ale cărnii pentru a te asigura că întregul curcan este gătit uniform.

3

Profită de toate aromele

Instalarea unei tăvi pentru colectarea sucurilor  

Sucul colectat în timpul gătirii curcanului pe grătar este o adevărată comoară, plin de arome care pot îmbogăți masa de sărbătoare. Plasează o tavă  de aluminiu sub curcan pentru a colecta toate sucurile din timpul gătirii lente a cărnii. Acest truc previne formarea fumului excesiv și permite folosirea sucurilor atât pentru sosuri delicioase, cât și pentru a-l utiliza la aromatizarea garniturilor. 

Sucul rezultat se poate utiliza ca bază pentru supe sau fonduri de carne. În cazul în care nu-l folosești imediat, poate fi congelat pentru a-l adăuga în rețete ulterioare, aducând o notă savuroasă preparatelor.

4

Curcanul trebuie să fie bine rumenit

Utilizarea unui suport pentru curcan  

Dacă grătarul permite, utilizează un suport vertical care asigură o gătire uniformă a curcanului. Suportul disponibil din gama noastră de produse este potrivit pentru un curcan cu dimensiuni medii. Dacă acesta este prea mare, se poate cresta curcanul în două părți egale de la jumătate. 

Suport pui ceramic pentru grătar, Napoleon 70150 lifestye
5

Afumarea cărnii

Adăugarea de lemn pentru afumare    

Pentru a obține o aromă autentică și deosebită de sărbători, grătarele pe peleți și afumătoarele sunt alegeri excelente. Lemnul de nuc este o alegere des întâlnită pentru curcan, datorită gustului său bogat. Dacă preferi o aromă mai dulce și fructată, alege chipsurile de lemn de măr sau cireș .

Această tehnică de gătire nu doar că îmbunătățește aroma, dar și intensifică experiența culinară, aducând un plus de autenticitate și tradiție mesei de sărbătoare.

GRILLING & GIVING

🎉 Două zile pline de gust și reduceri!

Vino la Grilling & Giving pe 28-29 noiembrie și bucură-te de 20% reducere la toate produsele din showroom!

Joi, între orele 15:00 și 18:00, te așteptăm cu degustare de curcan la smoker, iar vineri, în aceeași perioadă, te vei putea răsfăța cu un delicios burger pe Remundi.

Nu rata ocazia de a descoperi produse excelente pentru grătar și pregatește-te să-ți faci optimizarea grătarului pentru Ziua Recunoștinței!

*Ofertă valabilă în limita stocului disponibil.

Lasă un răspuns