Conopidă la grătar
PORȚII: 4
TIMP DE PREPARARE: 15 MIN
TIMP GRILL: 30 MIN
Dorești să prepari o rețetă simplă și delicioasă? Îți propunem această rețetă de post pentru tine și familia ta.
INGREDIENTE
- 1 Conopidă
- 1 lingură de ulei de măsilne extravirgin
- 2 căței de usturoi
- 1/4 linguriță de boia afumată
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper negru
- 100 g parmezan
Mod de preparare
- Setați temperatura grătarului la 90° C și preîncălziți-l cu capacul închis timp de 15 minute. Pentru un plus de aromă, utilizați peleței cu aromă de pecan. (Se recomandă prepararea rețetei pe un grill pe peleți)
- Tăiați conopida în buchete de dimensiuni medii și puneți-le pe o tavă. Așezați-o pe grila grătarului și lăsați timp de 20 de minute pentru a avea o aromă subtilă de fum.
- În timp ce conopida se afumă puțin, amestecați toate ingredientele împreună, cu excepția brânzei parmezan.
- După 20 de minute scoateți conopida de la grătar. Creșteți temperatura grătarului la 230° C și preîncălziți-l cu capacul închis timp de 15 minute.
- În timp ce grătarul ajunge la temperatură setată, condimentați conopida cu amestecul de condimente și puneți-o înapoi pe tava.
- Puneți tava înapoi pe grila grătarului și prăjiți-o timp de 10 minute sau până când capătă o culoare maro-aurie frumoasă.
- În ultimele minute de gătit, presărați parmezan peste fiecare bucată, închideți capacul până se topește brânza.
Pentru această rețetă vă recomandăm:
- Folosirea unui grătar pe peleți de la Traeger, Pit Boss sau Weber
- Pentru o aromă de pecan avem Peleții Pecan de la Traeger
- Tavă pentru legume Weber
- Condimente Boia Afumată, Piper negru, Sare