conopida_la_grătar

Conopidă la grătar

PORȚII: 4
TIMP DE PREPARARE: 15 MIN
TIMP GRILL: 30 MIN

Dorești să prepari o rețetă simplă și delicioasă? Îți propunem această rețetă de post pentru tine și familia ta.

INGREDIENTE 

  • 1 Conopidă
  • 1 lingură de ulei de măsilne extravirgin
  • 2 căței de usturoi
  • 1/4 linguriță de boia afumată
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 100 g parmezan

Mod de preparare

  1. Setați temperatura grătarului la 90° C și preîncălziți-l cu capacul închis timp de 15 minute. Pentru un plus de aromă, utilizați peleței cu aromă de pecan. (Se recomandă prepararea rețetei pe un grill pe peleți)
  2. Tăiați conopida în buchete de dimensiuni medii și puneți-le pe o tavă. Așezați-o pe grila grătarului și lăsați  timp de 20 de minute pentru a avea o aromă subtilă de fum.
  3. În timp ce conopida se afumă puțin, amestecați toate ingredientele împreună, cu excepția brânzei parmezan.
  4. După 20 de minute scoateți conopida de la grătar. Creșteți temperatura grătarului la 230° C și preîncălziți-l cu capacul închis timp de 15 minute.
  5. În timp ce grătarul ajunge la temperatură setată, condimentați conopida cu amestecul de condimente și puneți-o înapoi pe tava.
  6. Puneți tava înapoi pe grila grătarului și prăjiți-o timp de 10 minute sau până când capătă o culoare maro-aurie frumoasă.
  7. În ultimele minute de gătit, presărați parmezan peste fiecare bucată, închideți capacul până se topește brânza.

Pentru această rețetă vă recomandăm:

conopida_la_grătar_prajit

Vă dorim Poftă Bună!

Vă încurajăm să experimentați rețetele noastre și să împărtășiți cu noi rezultatele obținute #grillexpert pe FacebookInstagram și Youtube. Astfel ne veți încuraja și veți inspira și alți clienți Grill Expert.

Lasă un răspuns