3 Moduri de afumare pentru grătarele pe gaz
Majoritatea celor care au un grătar pe gaz îl folosesc pentru mâncăruri destul de standard, cum ar fi burgeri, cârnați, mici și ceafă dar există și unii cărora le place să devină puțin mai atipici și să încerce să afume pe grătarele cu gaz.
Poți să afumi carnea pe un grătar cu gaz?
Întradevăr afumarea se face într-o afumătoare dedicată cum ar fi cele verticale de la Weber, Rosle sau Barbecook. Posibilitățile de afumare împreună cu alte tipuri de gătire le întâlnim la grătarele pe peleți unde avem posibilitatea de a alege felul de afumare în funcție de peleții aleși. Toate aceste modele sunt concepute special pentru a menține temperaturi scăzute pentru o perioadă lungă de timp, dar nu există niciun motiv pentru care să nu puteți adăuga o parte din acea aromă minunată și de fum la alimentele de pe grătarul cu gaz și este destul de simplu de făcut.
Vă prezentăm în continuare 3 moduri de a afuma pe grătarul cu gaz:
1.Cutia de afumare
Cutia universală de afumare care este concepută tocmai pentru acest scop și este disponibilă fie de la Weber, Rosle sau Barbecook . Fiecare model este conceput special pentru brandul grătarului respectiv. Pentru a folosi cutia de afumare, veți înmuia așchiile de lemn în apă timp de aproximativ 20 de minute. Apoi, așezați cutia de afumare pe grătar și umpleți-o cu așchiile de lemn îmbibate bine cu apă. Închideți capacul cutiei de afumător și capacul grătarului, iar în aproximativ 20 de minute chipsurile ar trebui să înceapă să mocnească și vor începe să adauge aromă de fum în mâncare. Dacă toate așchiile se ard, dar doriți totuși să adăugați mai multă aromă de fum, deschideți capacul și mai adăugați niște așchii de lemn.
Dacă nu aveți o cutie de afumare, puteți oricând să creați una improvizată dintr-o folie de aluminiu. Puneți așchiile de lemn pre-înmuiate în cutia de staniol improvizată și acoperiți-o tot cu folie de aluminiu. Apoi, faceți niște găuri în folie pentru a permite fumului să iasă. Așezați această folie cu așchiile îmbibate în apă direct pe barele de aromatizare, de preferință peste un arzător neaprins și spre spatele zonei de gătit. Puneți grila din nou pe grătar, porniți-l și preîncălziți-l cu toate arzătoarele principale aprinse timp de aproximativ 15 minute și chipsurile ar trebui să înceapă să mocnească. Apoi, setați arzătoarele la setarea de căldură necesară, în funcție de ceea ce faceți la grătar.
3. Placa de lemn
De asemenea, puteți folosi Placă de lemn de cedru pentru a conferi o aromă de fum mâncărurilor dumneavoastră la grătar. Nu numai că vor avea un gust bun, dar și vor arată grozav! Asigurați-vă că înmuiați scândura timp de cel puțin o oră înainte de a o prepara pe grătar. Așezați fileul de pește sau preparatele dorite pe plăcile de lemn de cedru și așezațiile direct pe grila de gătit. Închideți capacul și setați temperatura dorită în funcție de carnea aleasă.
Vă recomandăm:
Chipsurile de afumare de la Rosle
Chipsurile de afumare de la Weber
Chipsurile de afumare de la Barbecook